17 september 2021: Cellorecital met Paul Heyman

Romantiek kan zo uiteenlopend zijn. Cellist Paul Heyman en pianiste Isil Bengi verbaasden ons vrijdagavond met de edele geleerdheid van Camille Saint-Saëns, de vluchtende, verzinkende hartstochten van Gabriel Fauré en de epische verhaalkracht van Rita Strohl. Van deze laatste componiste mogen Heyman en Bengi zich ware verdedigers noemen: in de Grande Sonate Dramatique ‘Titus et Bérénice’ (1892) van Strohl bouwden ze een intrigerende plot op dankzij een gedurfde aaneenschakeling van emotionele uitersten. Over elke noot communiceerden ze met een verfijnd muzikaal oor. Zo kon een bijna vergeten werk toch nog eens, met alle liefdevolle aandacht die het verdient, in het collectieve geheugen gekoesterd worden.

Met de steun van de VZW SWUK Vlaanderen

Comments are closed.