14 oktober 2016: ‘Muziek uit de vier windstreken’

De muziek uit de vier windstreken van Grieg, Chausson, Takemitsu en Beethoven kreeg werkelijk een luchtig en vluchtig karakter in de handen van Mayu Kishima en Eliane Reyes. Beide musici getuigden van een artistieke geest die behendig, intuïtief en zonder aarzelen met muzikale prikkels omsprong. Met name in de werken van Chausson en Takemitsu leidde dit tot een kleurrijke ‘klankpoëzie’. In de sonate van Grieg stegen de tonen vanuit donkere diepten naar ijle hoogten in geen tijd en zonder enige moeite. Tot slot kon Beethoven rekenen op een krachtdadige lenigheid in zijn Kreutzersonate. Voor wie van trivia houdt: de bisnummers waren Méditation uit Thaïs van Massenet en Schindler’s List van John Williams.

schermafbeelding-2016-10-22-om-13-31-57


Comments are closed.